Ga naar inhoud

Nieuws

Altijd direct op de hoogte zijn? Volg ons op Facebook, Instagram en/of Twitter.

Wil je maandelijke een mail ontvangen met een overzicht van de activiteiten en campagnes van Marketing Zaanstreek schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

Hoeveel toeristen niet meer het belangrijkst

De gemeente en Marketing Zaanstreek gaan het toerisme opnieuw uitvinden en hun plannen staan in een nieuw visiedocument. Een van de opvallende elementen daarin is dat de Zaanse Schans niet meer het vanzelfsprekende vertrekpunt is. 

In de nieuwe aanpak worden vier andere highlights actief onder de aandacht van bezoekers gebracht. Wethouder Annette Baerveldt: "We hebben zoveel andere mooie dingen te bieden en daar zijn andere doelgroepen in geïnteresseerd. Dat is in kaart gebracht.’’

Artikel NHD

Een lokale ode aan het landschap

Op dinsdag 23 november werd de expositie ‘Een lokale ode aan het landschap’ feestelijk onthuld door wethouder Jeroen Schalkwijk in Valerius Boutique Hotel te Wormer. ‘Het landschap van Wormerland is zo divers en veelzijdig, dat willen we graag laten zien.

Met een fotowedstrijd gaven we enthousiaste (hobby)fotografen de gelegenheid om onze mooie gemeente op de gevoelige plaat vast te leggen.

Pdf persbericht

ZAANS OP JE BORD!

In aanloop naar de feestdagen deelt Marketing Zaanstreek recepten waarin Zaanse streekproducten worden gebruikt. Onder andere de favorieten van enkele bekende gezichten uit de streek.

Daarnaast krijg je bij aanschaf van bepaalde streekproducten bij de Zaanstore een speciaal recept cadeau van een Zaanse chef-kok of kookboekauteur.

Pdf persbericht

HET ZAANSE MAKEN BELEVEN

De Zaanstreek is een streek van makers. In oktober wordt dat gevierd met diverse activiteiten, die je de Zaanse industriecultuur laten beleven.

Op Zaans.nl de leukste suggesties, waaronder een nieuwe wandeling door oud Zaandijk, die deze maand met korting verkrijgbaar is bij de Zaanstore.

Pdf persbericht

Eropuit-tips tegen de sleur

Er regelmatig op uit gaan, helpt om de sleur van alledag tegen te gaan. En leuke dingen doen, kan prima in de Zaanstreek, laat de nieuwe campagne van Marketing Zaanstreek zien.

Op Zaans.nl geven we 10 tips voor leuke activiteiten én lekkere adresjes om je uitje compleet mee te maken. Daarnaast zijn er zogeheten ‘eropuitjes’ te winnen.

Pdf persbericht
Molenmuseum Wereld van Windmolens

Schatzoeken in de Zaanstreek

9 augustus 2021

Vanaf deze zomer nodigt stichting Marketing Zaanstreek gezinnen uit om op schattenjacht te gaan in de Zaanstreek.

Op diverse locaties in de streek werden onlangs nieuwe ‘schatten’ verstopt, die met behulp van geocaching kunnen worden opgespoord. De coördinaten staan op Geocaching.com en op Zaans.nl is meer uitleg te vinden.

Pdf persbericht

Vaar-uitjes winnen in vaarmaand juli

28 juni 2021

Vanaf het water zie je de Zaanstreek op haar mooist. Marketing Zaanstreek geeft in vakantiemaand juli daarom tal van water- en vaartips op Zaans.nl. Daarnaast zijn er leuke SUP- en kano-arrangementen te winnen en de hoofdprijs is voor even een eigen sloep om de streek vanaf het water te ervaren.

Pdf persbericht
Wormer Jisperveld veenweide kano varen water natuur groen

SaenseBroers winnen plek in Zaanstore

18 juni 2021

Afgelopen woensdag 16 juni feliciteerde de Zaanse wethouder Annette Baerveldt één van de SaenseBroers met hun plek in het assortiment van de Zaanstore. De startende ondernemers reageerden op de zoektocht naar nieuwe Zaanse makers. Hun houten snijplanken met Zaanse lasergravure is vanaf nu te koop in de VVV-winkel.

Pdf persbericht
Zaanse Maker 2021 Annette Baerveldt

Opening monet-activiteiten

17 mei 2021

Schilderen, creëren, in de voetsporen treden van en je laten inspireren: vanaf juni wordt met tal van activiteiten gevierd dat de impressionist Monet de Zaanstreek bezocht. Woensdag 2 juni 2021, precies 150 jaar nadat de Franse schilder in Zaandam aankwam, opent cultuurwethouder Annette Baerveldt ‘Door de ogen van Monet’.

Pdf persbericht

Molendagen start Zaans fietsseizoen

26 april 2021

In de maand mei staat Zaans.nl helemaal in het teken van fietsen door de Zaanstreek. Al in de meivakantie nodigt een gratis speurtocht gezinnen uit naar de Zaanse Schans te fietsen en rond de Nationale Molendagen staat de Zaanse Molenroute centraal. Deze route is tot 16 mei met 50% korting verkrijgbaar bij de Zaanstore.

 

Pdf persbericht

Door de ogen van Monet

31 maart 2021

Op 2 juni 2021 is het precies 150 jaar geleden dat de Franse schilder Claude Monet aankwam in Zaandam. Dat wordt gevierd met tal van activiteiten waarbij centraal staat dat wat Monet toen zag, wordt verbonden met hoe de huidige bewoners nu kijken naar de Zaanstreek en hun omgeving.

Pdf persbericht

Nieuwe stadswandeling

29 maart 2021

Wandelen is dé grote hit in coronatijd en daarom nodigt Marketing Zaanstreek iedereen uit dit voorjaar al wandelend meer te ontdekken in eigen streek. Dit kan onder andere met de nieuwe stadswandeling door het centrum van Zaandam, die de verhalen van de stad tot leven brengt. Om de nieuwe uitgave te vieren tot en met 16 april met korting verkrijgbaar bij de Zaanstore.

Pdf persbericht

Geld voor bankjes-routes

16 februari 2021

Vorige week kwam de jury bij elkaar van het Fonds Productontwikkeling dat Stichting Marketing Zaanstreek (SMZ) in het najaar van 2020 opzette. Van de ideeën voor uitbreiding van het toeristische aanbod in de Zaanstreek was het ‘Van bank naar bank’-plan van Marene Kok het beste. Haar idee wordt vanuit het fond ondersteund met de maximumbijdrage van € 5.000,-.

Pdf persbericht
Marene Kok bij bankje Bulleker - Van bank naar bank