Zaans Varen

Vanaf het water zie je de Zaanstreek op haar mooist! Op Zaans.nl daarom in 2021 de hele maand juli tal van water- en vaartips. 

Daarnaast zijn er leuke vaar-uitjes te winnen met al hoofdprijs een sloeparrangement van Dutch Boat Tours.

Vanaf het water beleef je de verhalen over het rijke verleden van de Zaanstreek als eerste industriële gebied van Europa aan de hand van de prachtige pakhuizen, oude fabrieken en molens op de Zaanoevers.

Ook de unieke flora en fauna in de veenweidegebieden Westzijderveld en Wormer- en Jisperveld of het natuurgebied Twiske beleef je intens vanaf het water.

Door de ogen van Monet

Schilderen, creëren, in de voetsporen treden van en je laten inspireren: met tal van activiteiten wordt tot en met september 2021 gevierd dat de schilder Monet precies 150 jaar gelden de Zaanstreek bezocht. 

Op een speciale site is inspiratie en meer informatie over de activiteiten tot en met september te vinden die het publiek uitnodigd om zich mee te laten nemen naar de tijd van Monet, maar vooral ook eens met andere ogen naar de streek van nu te kijken! 

Zaans Fietsen

Mei 2021, fietsmaand bij uitstek, werd het fietsen in de Zaanstreek gepromoot.

Daarbij speelde de Molenroute een belangrijke rol: "Stap met een vriend(in) op de fiets en trap op je gemak langs de helden van de Gouden Eeuw: de Zaanse molens."

Op Zaans.nl werden fietsroutes en afstaptips gegeven en er liep een kortingsactie bij de Zaanstore voor de Molenroute.

Daarnaast was er een foto-actie waarmee een Eropuit-box vol lekkers van het Zaanse Bakkertje viel te winnen.

Zaans Wandelen

April 2021 ging de eerste publiekscampagne van start, samen met de publicatie van de nieuwe Stadswandeling door de Zaanstore.

Deze Stadswandeling was gedurende de campagneperiode ook met korting te verkrijgen bij de VVV-winkel.

Op Zaans.nl werden wandelroutes getipt en 'to go' adresjes om onderweg even iets lekkers te halen.

Om de Amsterdamse doelgroep te verleiden om 'Zaans' te komen wandelen werd de Hembrug-wandeling op basis van de Jan Rot tekening ingezet.