Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Expositie Lasse van den Dikkenberg & Anneke Dammers

Lasse van den Dikkenberg - Schildpad

Lasse van den Dikkenberg exposeert met linosneden en Anneke Dammers met beelden op zaterdag 19 en zondag 20 september van 13.00 tot 17.00 uur – vrij entree.

 

Anneke Dammers heeft haar opleiding voornamelijk gezocht bij klassiek geschoolde leraren die geworteld zijn in de ‘oud…

Lees verder

Lasse van den Dikkenberg exposeert met linosneden en Anneke Dammers met beelden op zaterdag 19 en zondag 20 september van 13.00 tot 17.00 uur – vrij entree.

 

Anneke Dammers heeft haar opleiding voornamelijk gezocht bij klassiek geschoolde leraren die geworteld zijn in de ‘oude’ Rijksacademie. Van hen heeft ze geleerd binnen strenge kaders van vorm en inhoud te werken, het spanningsveld tussen innerlijke kwaliteit en uiterlijke vorm. Door dat spanningsveld houdt ze van -het maken van- portretten. “Regelmatig ga ik de uitdaging aan om juist buiten de strenge kaders te treden en blijf zo dicht mogelijk bij het nog ruwe materiaal, laat me inspireren door een steen of een stuk hout. Daarbij gebruik ik naast figuratie ook wel ‘abstracte’ of meer oorspronkelijke, Tribal Art-achtige, ‘ab-original’ uitingsvormen. Het materiaal kan dan ook zowel brons, hout als steen zijn.” Soms werkt ze in opdracht, zoals voor de huisartsenopleiding VUmc en de KNAW, maar meestal is het vrij werk.

Sinds 1994 is ze lid van de Amsterdamse Kunstenaarsvereniging De Onafhankelijken.

 

Lasse van den Dikkenberg (1993) is een Utrechtse grafische kunstenaar.

Kunst is zijn belangrijkste inspiratie bron. In stijl verwijzen de werken vaak expliciet naar stromingen als het surrealisme, popart, symbolisme en art nouveau. Deze stijlen worden niet behandeld als afgesloten historische hoofdstukken maar als relevante inspiratie voor hedendaagse kunst. Grafische kunst ziet hij als democratische kunst, doordat het namelijk in oplagen wordt gemaakt is grafische kunst goedkoper, waardoor het toegankelijker is voor een breder publiek. Hij vindt het namelijk belangrijk dat iedereen kunst kan kopen.

 

In zijn werk komen vaak politieke en maatschappelijke thema’s aan bod.

Daarnaast spelen architectuur, dans, muziek en natuur ook een belangrijke rol.

Zaansgroen, een voormalige timmerfabriek in het centrum van Zaandam, op slechts 5 wandelminuten van station Zaandam NS, vormt de perfecte locatie voor een expositie of huiskamerconcert. De expositieruimte is gesitueerd in de Zeemansstraat 54 in Zaandam.

Lees minder

Contact

Adres:
Zaansgroen
Zeemansstraat 54
1506 CV ZAANDAM
Plan je route

Locatie