Ga naar inhoud

Puddingchemie!

Witte jassen aan en veiligheidsbril op. Kinderen (7-14j) gaan in het Weekend van de Wetenschap, za 1 en zo 2 okt, alles ontdekken over puddingchemie. Hemlab, de laatste puddingfabriek in de Zaanstreek, wordt nu verbouwd tot appartementen. Daarom doet het Hemlab onderzoek naar het bereiden van pudding uit aardappelen.

In de Zaanstreek wordt al eeuwenlang stijfsel en zetmeel gefabriceerd uit tarwe, rijst, mais en aardappelen. Nu de laatste puddingfabriek plaats maakt voor appartementen doet het Hemlab, jeugdlab Zaandam, onderzoek naar het bereiden van pudding uit aardappelen. De pudding is geheel biologisch en wordt gemaakt uit piepers, bietjes, geelwortel en natuurlijke aroma’s. 

Wanneer

  • Zaterdag 1 oktober 2022 10.30 - 12.00 uur
    13.00 - 14.30 uur
    15.30 - 17.00 uur
  • Zondag 2 oktober 2022 10.30 - 12.00 uur
    13.00 - 14.30 uur
    15.30 - 17.00 uur

Prijzen

  • KinderenGratis (Maximaal 1 volwassen begeleider per kind)

Locatie