Ten-Hut kondigt unieke concertreeks met Anatolische muziek aan langs de oevers van de Zaan

Burak Dolutas en Bas Gaakeer

Zaanse band zoekt opnieuw bijzondere samenwerking, nu met sazspeler en zanger Burak Dolutas.

De Zaanse band Ten-Hut start in juni met een concertreeks van maar liefst zes concerten in hun nieuwe oefenruimte in broedplaats …

Lees verder

Zaanse band zoekt opnieuw bijzondere samenwerking, nu met sazspeler en zanger Burak Dolutas.

De Zaanse band Ten-Hut start in juni met een concertreeks van maar liefst zes concerten in hun nieuwe oefenruimte in broedplaats De Hellema, langs de Zaan. De concertreeks ‘YOL’ is een combinatie van eigen werk en traditionele Anatolische nummers met de Turks-Nederlandse sazspeler en zanger Burak Dolutas. Ten-Hut staat bekend om haar unieke samenwerkingen: waar de band in de zomermaanden vooral als festival act door het land te vinden is, transformeert de band zo nu en dan in een akoestisch gezelschap met gastartiesten. Ten-Hut besloot door de aanhoudende coronacrisis op zoek te gaan naar mogelijkheden om toch een programma ten uitvoer te brengen, passend binnen de coronamaatregelen. Al snel werd besloten om dit programma te spelen in broedplaats De Hellema, in studio 1508EP, de plek waar de band sinds kort haar oefenruimte en opnamestudio heeft gevestigd.

Het programma bestaat enerzijds uit unplugged vertolkingen van oude – en nieuwe Ten-Hut nummers. In het tweede gedeelte voegt gastsolist Burak Dolutas zich bij de band en zullen er traditionele Anatolische nummers afgewisseld worden met eigen werk.

De keuze voor de gastartiest was snel gemaakt: Burak Dolutas is specialist in Anatolische volksmuziek en begaafd sazspeler en zanger. Daarnaast is Dolutas ook woonachtig in de Zaanstreek en geeft deze samenwerking een inkijk in de diverse muziekbeoefening die Zaanstad rijk is. Componist en arrangeur van Ten-Hut, Bas Gaakeer: “we kennen Burak al geruime tijd; hij is een virtuoos op saz en heeft een stem die tot elke vezel doordringt. We hebben een aantal keer samen gerepeteerd en de samenwerking is heel bijzonder en mooi. Ik denk dat de combinatie van ons eigen programma met de Anatolische muziek een verrassende ervaring voor het publiek kan zijn”.

Burak Dolutas werd in 1990 geboren in Amsterdam, hij volgde zijn opleiding aan Codarts Conservatorium in Rotterdam en het prestigieuze ITU in Istanbul. De laatste jaren ging hij in de leer bij diverse grote meesters en deelde hij zijn kennis en vaardigheden als docent aan diverse muziekscholen en muziekpraktijken.

De concerten vinden plaats op:
18 juni om 20:30 uur
19 juni om 19:30 uur en 21:30 uur
25 juni om 20:30 uur
26 juni om 14:30 en 19:30

Kaarten zijn te bestellen via ten-hut.nl/yol. De concerten worden georganiseerd binnen de op dat moment geldende coronamaatregelen. Deze concertreeks kwam mede tot stand door een financiële bijdrage door de gemeente Zaanstad.

Lees minder

Wanneer

  • vrijdag 18 juni 2021om 20.30 uur
  • zaterdag 19 juni 2021om 19.30 uur
    om 21.30 uur
  • vrijdag 25 juni 2021om 20.30 uur
  • zaterdag 26 juni 2021om 14.30 uur
    om 19.30 uur

Prijzen

  • € 10,00

Locatie