Ga naar inhoud

Ontroerend Goed Koor viert 20-jarig bestaan met Jubileumshow

Het in de Zaanstreek wel bekende Ontroerend Goed Koor uit Wormerveer bestaat dit jaar 20 jaar en dat wordt gevierd! Met een spetterende jubileumshow en met medewerking van niemand minder dan Karin Bloemen, wordt op zaterdag 15 oktober een middag- en avondshow opgevoerd in De Stoomhal in Wormer. 

Het koor heeft zijn start te danken aan een smartlappenproject van de muziekschool in Heemskerk,…

Het in de Zaanstreek wel bekende Ontroerend Goed Koor uit Wormerveer bestaat dit jaar 20 jaar en dat wordt gevierd! Met een spetterende jubileumshow en met medewerking van niemand minder dan Karin Bloemen, wordt op zaterdag 15 oktober een middag- en avondshow opgevoerd in De Stoomhal in Wormer. 

Het koor heeft zijn start te danken aan een smartlappenproject van de muziekschool in Heemskerk, een aantal mensen was zo enthousiast geworden dat er besloten werd een smartlappenkoor op te richten. Maart 2002 werd Smartlappenkoor Ontroerend Goed opgericht en werd Café De Kroon in Wormerveer de wekelijkse oefenlocatie. Waar het koor de eerste weken nog uit zo’n 25 enthousiaste mannen en vrouwen bestond waren dat er binnen een paar maanden al 50! Vele gezellige oefenavonden volgden met mooie optredens en deelname aan korenfestivals. Het eerste grote optreden was op het feest ter gelegenheid van het 500-jarig bestaan van Wormerveer in 2003.

In 2005 werd voor het eerst een smartlappenfestival georganiseerd met de naam Kroonsmart en vanwege het enorme succes werd dit een jaarlijks terugkerend feest. Sinds 2016 vindt dit festival plaats op het Marktplein in Wormerveer en kreeg het de naam: PleinFestijn. Het PleinFestijn staat jaarlijks garant voor mooie en gezellige muziek waar veel publiek op af komt.

In 2016 is de naam gewijzigd in Ontroerend Goed Koor, hiermee werd meer recht gedaan aan de liedjes die gezongen worden:  de smartlappen wat naar de achtergrond, die plaatsmaken voor meer hedendaagse en bekende liedjes waaronder  mooie luisterliedjes en gezellige meezingers.

Er volgden nog vele optredens voor verschillende evenementen, goede doelen organisaties en verzorgingstehuizen. Jaarlijks neemt het koor deel aan een aantal festivals, en niet zonder succes. In 2019 werd in Monnickendam de (wissel) trofee gewonnen voor ’t Goeiste Koor’.

Wekelijks wordt er, in buurtcentrum De Lorzie, met veel plezier geoefend onder de bezielende leiding van de dirigente en begeleidt door de accordeonisten door zo’n 85 leden.

Zo’n mooi lustrum laat het Ontroerend Goedkoor natuurlijk niet ongemerkt voorbijgaan. Op zaterdag 15 oktober zal er een spetterende jubileumshow plaatsvinden in De Stoomhal in Wormer. De show wordt zowel in de middag als de avond opgevoerd.

Het programma zal bestaan uit nummers uit het verleden, heden, nummers die zullen ontroeren, maar vooral ook feestelijke nummers. Niemand minder dan Karin Bloemen zal zorgen voor een gastoptreden en zal ook samen zingen met het koor. Het belooft een geweldige show te worden die je echt niet wilt missen!

Wanneer

  • Zaterdag 15 oktober 2022 om 15.00 uur
    om 20.00 uur

Prijzen

  • € 20,00

Locatie